Weeshuizen-Belarus nieuws 2009-04 26000
Weeshuizen-Belarus nieuws 2009-04 paasei

Inzamelingsactie

26.000 euro opgehaald samen met NCDO en Wilde Ganzen

Zondag 5 april trad de Pebblestone Jazzband op in Gemeenschapshuis Gastenbosch.
Alles stond in het teken van weeskinderen met een verstandelijke beperking in Wit-Rusland. Er wordt daar een bijzonder project uitgevoerd waardoor deze achtergestelde kinderen een betere toekomst krijgen en kunnen integreren in de maatschappij. Er werd gewerkt aan een zorgboerderij, een aangepaste agrarische beroepsopleiding en een project zelfstandig leren wonen.

Maud en Geerte, beiden 11 jaar oud doen vaak mee met acties en hebben wederom geholpen dit enorme bedrag bij elkaar te krijgen. Wilde Ganzen en NCDO, gesubsidieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken verhoogde het opgehaalde bedrag met 155%. De heer Wim Dik, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur KPN en drummer van de jazzband leidde de middag in met een verslag over de resultaten tot nu toe. De heer Karel Hubeé, voormalig vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Philips Electronics en adviseur van de stichting maakte het totale bedrag van 26.000 euro bekend.
Helvoirt is zeer betrokken bij de projecten en dat heeft wederom laten zien.

Paaseierenactie Landmanschool

Kinderen van de Landmanschool gingen de woensdagochtend 8 april van deur tot deur. Al zingend haalden ze geld en eieren op.
Terug op school werden alles ingeleverd. Het was gezellig druk, jonge kuikentjes scharrelden rond in een groot hok en kinderen snoepten chocoladepaaseitjes.

Moeders waren bezig verse kippeneieren in doosjes te pakken en elk kind mocht een doosje mee naar huis nemen. Iedereen kreeg een munt van 50 eurocent, mocht die zelf houden of in de spaarpot doen voor een project in Belarus. Het overgrote deel van de kinderen vulde spontaan de spaarpot. Toch was het soms moeilijk om een zojuist gekregen munt direct weer af te staan. Eén jongen twijfelde en nam het geld zelf mee, hij vond dat hij zelf erg leed onder de creditcrisis! Er waren ook kinderen die in eerste instantie de 50 eurocent meenamen, overlegden met klasgenootjes en terugkwamen om het geld alsnog nog in de bus te doen. Het uiteindelijke bedrag van 1.021,90 euro werd door Wilde Ganzen en NCDO verhoogd met een flinke premie. Het totale bedrag kwam daardoor op ruim 2605 euro. Pluim voor de schooljeugd van de Landmanschool!