pjotrs-borsjt-boek

Pjotrs Borsjt

Oktober 2010: Het is bijna 25 jaar geleden dat de Tsjernobyl-ramp zich voltrok. Zoals u weet is het voornamelijk door deze ramp dat Stichting Weeshuizen Belarus is opgericht. Wat deze ramp voor veel kinderen in Belarus betekent is bij het grote publiek – jammer genoeg! – nog steeds onbekend. Maar daar komt nu verandering in! Schrijver José Hennekam heeft een schitterende roman geschreven, Pjotrs borsjt.

Het vertelt de lotgevallen van een aantal kinderen in Belarus na de Tsjernobyl-ramp. Het verhaal grijpt je letterlijk bij de keel en geeft Belarus ineens een kloppend hart.
Voor het schrijven van dit boek heeft José Hennekam een maand in ons weeshuis gewoond en daar de kinderen geïnterviewd. Die gesprekken hebben als basis gediend voor Pjotrs borsjt.

De interviews kunt u downloaden op www.josehennekam.com daar vindt u overigens ook een uitgebreide (51 blz.) leesproef van Pjotrs borsjt. Dit alles gratis en voor niks!

José Hennekam heeft het boek geheel belangeloos geschreven. De totale opbrengst naar ons Zelfstandig-wonen Project en… de Wilde Ganzen en het NCDO (Buitenlandse Zaken) zorgen voor verdubbeling het bedrag. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te maken zal het boek niet in de winkel komen te liggen – op een paar enthousiaste winkels na die bereid zijn hun winstmarge op te geven. Het boek kost 14,95 (incl. verzendkosten). Voor dat bedrag krijgt u 304 bladzijdes leesgenot.

Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur is het een fantastisch cadeau, niet alleen voor de lezer maar straks ook voor de kinderen van het weeshuis. Pjotrs borsjt is ook als e-book verkrijgbaar en vanaf eind november zelfs als luisterboek.

Bestel direct!